حسين شريعتمداري مديرمسئول روزنامه کيهان در روزنامه امروز (شنبه 19 دي) مطلبي را با عنوان "يک ماجرا و چند گمانه" منتشر کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسين شريعتمداري مديرمسئول روزنامه کيهان در روزنامه امروز (شنبه 19 دي) مطلبي را با عنوان "يک ماجرا و چند گمانه" منتشر کرد که در ادامه آن را مي خوانيم:
خودداري آقاي سيد حسن خميني از شرکت در آزمون خبرگان که نتيجه آن حذف نام ايشان- بخوانيد انصراف- از فهرست نامزدهاي مجلس خبرگان است، نظرات و برداشتهاي متفاوتي را به دنبال داشته و گمانهزنيها در اين باره هنوز هم ادامه دارد. نگارنده اما، در اين خصوص برداشت ديگري دارد که با شواهد بسياري نيز همراه است و چنانچه صحت داشته باشد، از هوشمندي ايشان حکايت ميکند. بخوانيد!
1- برخلاف آنچه که اين روزها با تيترهاي درشت در روزنامهها و سايتهاي زنجيرهاي مطرح ميشود و خودداري فرزند يادگار امام از حضور در آزمون خبرگان را به عدم دعوت رسمي از ايشان نسبت ميدهند، اخبار دقيقي در دست است که نشان ميدهد نه فقط از آقاي سيد حسن خميني نيز مانند ساير نامزدها براي شرکت در آزمون مجلس خبرگان دعوت شده است، بلکه، دعوت اختصاصي از ايشان هم صورت گرفته است، از جمله اين که؛ يکي از اعضاي برجسته هيئت رئيسه مجلس خبرگان در تماس با فرزند محترم يادگار امام(ره) از وي براي حضور در آزمون دعوت کرده است و حال آن که اين تماس براي ساير نامزدهاي خبرگان وجود نداشته است. تاريخ و محل انجام آزمون نيز از طريق پيامک به شماره تلفن همراهي که ايشان اعلام کرده بود ارسال شده است. زمان و مکان آزمون هم در تماس تلفني با دفتر آقاي سيد حسن خميني به اطلاع ايشان رسيده است، ضمن آن که مجلس خبرگان به روال جاري و قانوني خود، بارها از طريق رسانه هاي عمومي و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، زمان و مکان آزمون را به اطلاع همه نامزدها رسانده بود بنابراين عدم دعوت از آقاي سيد حسن خميني نميتواند توضيح قابل قبولي براي خودداري ايشان از حضور در آزمون باشد.
2- گفته ميشود که جناب سيد حسن خميني خواستار دعوت ويژه از ايشان و انجام آزمون به گونهاي متفاوت با ساير نامزدها بوده است! اين گزاره نيز توجيه کننده عدم حضور ايشان در آزمون ياد شده نيست، چرا که «استثناء بلا وجه» و انتظار برخورداري از امتياز فراقانوني علاوه بر آن که دور از شأن نظام جمهوري اسلامي ايران است و با اصول قانون اساسي که بر يکساني همه آحاد ملت در برابر قانون تأکيد ميورزد، مغايرت دارد، در مکتب مقدس حضرت امام -رضوانالله تعاليعليه- نيز به شدت نفي و نهي شده است و از آقاي سيد حسن خميني که اصليترين شاخصه ايشان، انتساب به بيت معظم و محترم حضرت امام(ره) است، باور کردني نيست که در آزمون خبرگان خواستار امتياز ويژه براي خود شده باشند. بنابراين، از اين زاويه هم عدم شرکت فرزند يادگار امام(ره) در آزمون خبرگان قابل توجيه نيست و اينگونه علتيابيها -خواسته يا ناخواسته- اهانت به ايشان و ساحت قابل احترام بيت معظم امام راحل(ره) نيز هست.
3- با توجه به دو نکته ياد شده که با شواهد و نشانههاي فراوان ديگري نيز همراه است، به وضوح و بدون کمترين ترديدي ميتوان نتيجه گرفت که عدم حضور فرزند محترم يادگار امام در آزمون خبرگان به علت، بياطلاعي ايشان از زمان و مکان آزمون! و يا دعوت نشدن از مشاراليه براي شرکت در آزمون نبوده و نميتواند باشد. بلکه جناب آقاي سيد حسن خميني، با اراده و تصميم قبلي در آزمون شرکت نکرده است. اما، چرا؟!
4- برخي گمانهها حاکي از آن است که فرزند يادگار امام(ره)، شرکت در آزمون را - با پوزش از ايشان و صرفاً به عنوان گمانهاي که مطرح شده است- دون شأن خود تلقي کرده و جايگاه علمي خويش را بينياز از آزمون دانستهاند! اين گمانه نميتواند قابل قبول باشد، چرا که مطابق قانون، همه نامزدهاي خبرگان ملزم به شرکت در آزمون هستند و تنها کساني که با حکم حضرت امام(ره) و يا رهبر معظم انقلاب به مسئوليتي که لازمه آن مجتهد بودن است، منصوب شدهاند، نيازي به آزمون ندارند و از سوي ديگر شخصيتهايي که از آقاي سيد حسن خميني سابقه بسيار بيشتري در تدريس خارج اصول داشتهاند، در آزمون کنوني شرکت کرده و يا درگذشته آزمون دادهاند. بنابراين، بديهي است که اين گمانه با شخصيت فرزند محترم يادگار امام(ره) همخواني نداشته و آنان که به اين گمانه دامن ميزنند، دانسته يا ندانسته به شخصيت ايشان آسيب ميرسانند. گفتني است يکي از روزنامههاي زنجيرهاي در صفحه اول شماره روز چهارشنبه- 94/10/16- خود با چاپ عکس بزرگي از مجلس درس آقاي سيد حسن خميني در حالي که تابلويي با عبارت «خارج اصول- سال ششم- 94/10/15» کنار ميز ايشان است، تلاش کرده بود، گزاره مورد اشاره را القاء کند. اين روزنامه براي عکس ياد شده، تيتر درشت «کلاس درس سيد حسن، روز امتحان اجتهاد» را برگزيده و در پي القاء اين تصور غلط بود که تدريس ايشان از نوع «خارج اصول» بوده و ميتواند جايگزين آزمون خبرگان باشد!
5- برخورد روزنامهها و سايتهاي زنجيرهاي با موضوع عدم شرکت آقاي سيد حسن خميني در آزمون خبرگان، اين گزاره را به ذهن مخاطبان تزريق ميکرد که ايشان نگران خروج ناموفق از آزمون ياد شده است! اصرار اين رسانهها که به زعم خودشان در قالب حمايت از فرزند يادگار امام(ره) صورت ميپذيرفت، به طور طبيعي، اين تصور را به دنبال داشت که خداي نخواسته، فرزند يادگار حضرت امام(ره)، به دليل نگراني از عدم موفقيت در آزمون خبرگان، حاضر به حضور در اين آزمون نشده است! اين گزاره نيز نميتواند دليل موجهي براي خودداري آقاي سيد حسن خميني از شرکت در آزمون خبرگان باشد، زيرا، کسي که در حوزههاي علميه به تدريس مشغول است، نبايد از شرکت در آزموني که از سوي عالمان برجسته همان حوزههاي علميه و براي اطمينان از «اجتهاد» وي صورت ميپذيرد، دغدغهاي داشته باشد. و از سوي ديگر عدم موفقيت در آزمون نبايد براي يک شخصيت علمي حوزوي نگران کننده باشد، بلکه ميتواند و بايد تلاش بيشتر را باعث شود.
6- اگر گمانههاي ياد شده را با توجه به شواهد و دلايلي که به آن اشاره داشتيم، در خودداري آقاي سيدحسن خميني از شرکت در آزمون خبرگان، ناکافي تلقي کنيم، تنها يک علت ديگر باقي ميماند که ميتواند فرزند يادگار حضرت امام(ره) را از شرکت در آزمون خبرگان منصرف کرده باشد و آن، خروج هوشمندانه از دامي است که سياستبازان آلوده پيش پاي ايشان پهن کرده بودند. فقط يک نيم نگاه به هويت برخي از کساني که اين روزها پرچم حمايت از نامزدي آقاي سيد حسن خميني براي انتخابات خبرگان را روي دست گرفته و زير اين پرچم سينه ميزدند به وضوح نشان ميدهد که برخي از آنها - تأکيد ميشود برخي از آنها و نه همه آنان- نه فقط کمترين ارادتي به حضرت امام(ره) ندارند بلکه در کارنامه سياسي آنان، نمونههاي فراوان و غير قابل انکاري از مخالفت آشکار با خط نوراني و مقدس آن بزرگوار و تلاش براي کمرنگ کردن آن نيز ديده ميشود.
افراد و جريانات آلودهاي که با ادعاي تقلب در انتخابات 88 در نقش ستون پنجم دشمن ظاهر شده بودند، از سوي نتانياهو مدال بزرگترين سرمايه اسرائيل در ايران را به سينه نصب کرده بودند، شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»! سر داده بودند، تصوير مبارک حضرت امام(ره) را پاره و لگدمال کرده بودند، مسجد را به آتش کشيده بودند، نمازگزاران عاشوراي حسيني(ع) را سنگباران کرده بودند، آشکارا به ساحت ملکوتي امام حسين(ع) در روز عاشورا اهانت کرده بودند، قيد «اسلام» را از «جمهوري اسلامي ايران» خط زده بودند، دوران آموزههاي امام راحل(ره) را تمام شده و شايسته بايگاني در موزه تاريخ دانسته بودند و در يک کلمه دست به وطنفروشي زده بودند و... اينگونه افراد چگونه ميتوانند داعيه حمايت از نامزدي فرزند يادگار امام(ره) در انتخابات خبرگان را داشته باشند؟! اين نامعادله تنها در يک حالت قابل توضيح است و آن سوء استفاده جريان آلوده ياد شده از انتساب آقاي سيدحسن خميني به بيت معظم حضرت امام(ره)، اما، چگونه؟! بخوانيد!
7- جريان آلودهاي که به آن اشاره شد نه فقط از خيانت بزرگي که مرتکب شده بود کمترين ابراز ندامتي نکرده است بلکه کماکان از زاويه ديگري همان مسير را دنبال ميکند. بنابراين حمايت اين جريان آلوده از نامزدي آقاي سيد حسن خميني ميتواند با اين انگيزه صورت پذيرفته باشد که عبور از خط امام(ره)- يعني يکي از شاخصههاي جريان آلوده مورد اشاره- را به فرزند يادگار آن حضرت نيز نسبت دهند! و اين همان دام خطرناکي است که به آن اشاره شد و خودداري آقاي سيد حسن خميني از حضور در آزمون خبرگان را ميتوان اقدامي حسابشده براي دور شدن از دام مورد اشاره تلقي کرد.
اين نکته نيز گفتني است که ترفند جريان ياد شده در صورت وقوع هم نميتوانست براي آنان دستاوردي داشته باشد، چرا که اصول و مباني اصلي خط مبارک حضرت امام(ره) در ميان مردم شناخته شده است و جريانات و افرادي که از آن خط روشن فاصله گرفتهاند به آساني براي ملت قابل شناسايي هستند و استفاده از انتساب فرزند محترم يادگار حضرت امام(ره) به آن بزرگوار نميتواند توجيه کننده انحراف افراد و جريانات دور شده از خط امام(ره) باشد.
8- اين روزها نظريهاي با قيد «احتمال» مطرح شده است که شايد اجتهاد کساني که در آزمون شرکت نکردهاند نيز از طريق ديگري احراز شود. اين فرمول هر چه باشد و براي هر يک از داوطلبان شرکت نکرده در آزمون قابل بررسي باشد، به دليلي که اشاره ميشود مصلحت نيست درباره فرزند يادگار حضرت امام(ره) بهکار گرفته شود، زيرا ميتواند اين توهم را در افکار عمومي پديد آورد که شوراي محترم نگهبان براي فرزند يادگار امام(ره) استثناء قائل شده است! و حال آن که «توهم استثناء» با ساحت مقدس امام راحل و بينش و منش آن بزرگوار همخواني ندارد. ضمن آن که به شخصيت محترم و عزيز فرزند يادگار امام نيز آسيب جدي ميرساند و خداي نخواسته برخي از افراد و جرياناتي که در داخل و خارج کشور براي تخطئه نظام گوش خوابانيدهاند، بر اين طبل فريب ميکوبند که گويي فرزند يادگار امام(ره) نگران عدم موفقيت خود در آزمون بوده است!
9- و بالاخره، اميد است برادر عزيزمان آقاي سيد حسن خميني کمترين ترديدي به خود راه ندهند که آنچه در اين وجيزه آمده است، تنها با انگيزه دفاع از شخصيت قابل احترام ايشان و پيشگيري از توهمپراکني بدانديشان نسبت به ساحت مقدس حضرت امام(ره) و بيت شريف و معظم آن حضرت بوده است که به يقين براي فرزند يادگار امام راحلمان نيز در درجه اول اهميت قرار دارد.